Alla vill värna islamister.

Expressens ledarsida är idag en mycket bra ledarsida.

Saxat ur artikel.

Tre simpla tuschteckningar i A4-format som framställer profeten Muhammed som hund, skickades till utställningen ”Hunden i konsten” i Tällbergs hembygdsgård utanför Karlstad. I sista sekund hann de ansvariga för utställningen stoppa teckningarna.
För den som har följt nyhetsbevakningen de senaste åren är detta – att provocera samt att undvika provokation av Muhammed – inget nytt. Märta Wennerström, ansvarig för utställningen, ursäktade i fredags det inträffade och sade att hon nu förstod att det är en ”oerhörd kränkning att framställa Muhammed som hund”. Samtidigt medgav hon att hon tycker att teckningarna är bra, och att orsaken till att de inte visas är rädsla för att det ska leda till ”problem och bråk.” Både myndigheter och privatpersoner ska enligt Wennström ha sagt att bilderna bör plockas bort.

Det här är ett i raden av liknande fall på senare år när teckningar eller föreställningar med anknytning till profeten Muhammed dras in på grund av rädsla för kraftiga reaktioner. I samband med Jyllands-Postens publiceringar ryckte vår dåvarande utrikesminister ut för att stänga ner sverigedemokraternas webbsida, som hade publicerat karikatyrerna. Ett annat exempel är när operan i Berlin ställde in en rad föreställningar av Mozarts verk Idomeneo, där det misstänktes att Muhammeds avhuggna huvud skulle reta upp muslimer.
I stället för att träda fram till stöd för tryck- och yttrandefriheten höjs alltfler röster för motsatsen: att till varje pris hindra så kallade kränkningar av religioner. FN har gått så långt att organisationen i våras röstade igenom en resolution som förbjuder islamkritik. Resolutionen uppmanar länder att förhindra kränkningar av religioner, och alla referenser i resolutionstexten handlar om islam.”

Jag stödjer Yttandefriheten. Det är det enda vi vanliga människor kan göra. Stå upp för våran rätt att yttra oss i frågor some eliten vill tysta ner.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: