Johannes Forssberg, mannen som inte ser träden för skogen.

I dag på ledarsidan i Expressen skriver han:Onödig alarmism från högerhåll.
En alltmer frekvent borgerlig åsikt är att radikala islamister håller på att besegra de västerländska demokratierna.

Lite förlöjligande över vad som sker i världen idag.

”Att vi korkade västerlänningar till och med hjälper jihadisterna genom en multikultivurm som gör sharia och rättsstat till jämbördiga storheter.En sådan röst är Dick Erixon som under versala rubriker som ”DÖDSKAMPEN SOM ISLAMISM VINNER ÖVER LIBERALISM” dagligen bloggar om apokalypsen på www.erixon.com. En annan är Daily Mails koleriska krönikör Melanie Phillips. Hon är nu aktuell som fixstjärna inom svensk borgerlighet genom sin artikel i senaste numret av tidskriften Neo, där hon sammanfattar apokalypshögerns credo: ”Det vi genomlever i västvärlden är inget mindre än ett förnekande av upplysningen, ett förnekande av rationaliteten, som ersätts med irrationalitet, av otydlighet, av fanatism och ett religiöst totalitärt välde.”Det är lite lustigt att just Phillips slår vakt om upplysningen, som annars påstår saker som att evolutionen saknar vetenskapliga bevis. Men frånsett det är det uppenbart att jag missat något.”

Men jag kan inte erinra mig om att herr Forssberg to avstånd från kravallerna i muhammedbildernas kölvatten? Utan han ville hellre censurera dem för att inte stöta sig med islamisterna. Sedan ser vi den senaste tiden terror försök i Stor Britanien, men de kanske är oväsentliga? Han avslutar med:Men att påstå att de håller på att vinna är idiotiskt. De kommer aldrig kunna vinna. Vi står överlägset rustade ekonomiskt, militärt och framför allt moraliskt.

Men det gör vi inte. Då kritik av Islam i Sverige klassas av Forssberg och hans gelikar som rasism eller HMF. Så hur kan han som underlättar för dem att gömma sig hävda att andra varnar i onödan?

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: