Skola sätter upp 60 övervakningskameror.

Från Länstidningen i Södertälje.


För att komma tillrätta med bråken och skadegörelsen på Wasaskolan satsar man nu rejält på övervakningen. 60 kameror till ett värde av 850 000 kronor ska installeras. För att komma tillrätta med bråken och skadegörelsen på Wasaskolan satsar man nu rejält på övervakningen. 60 kameror till ett värde av 850 000 kronor ska installeras.
Det var i slutet av februari som en elev misshandlade en lärare på Wasaskolan. Innan dess har flera fall av hot och skadegörelse inträffat med söndersparkade tvättställ, vattenrör och toalettstolar. Arbetsmiljöverket ansåg att läget var akut och krävde att säkerheten måste bli bättre för personalen och eleverna.Efter att Rick von Alten i våras kallades in som ”krisrektor” har saker börjat hända. En diskussion har startat om hur kommunikationen kan förbättras på Wasaskolan mellan elever och elever samt lärare och elever.Nu tas nästa steg: Ett 60-tal övervakningskameror ska riggas upp. Det är drygt en kamera på var sjunde elev. Kostnaden ligger på 850 000 kronor.
– Det här är åtgärder vi gör för att stävja sabotage, klotter och öka tryggheten för personalen och eleverna. Men vi tror inte att kameror löser allt. Det är fler åtgärder som behövs, säger skolans biträdande rektor Per Nelson.” Frågan är vad är det för område?

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: