Den schweiziske professorn Tariq Ramadan hyllas som en upplysningsteolog.

Men en genomgång av hans ideologiska bagage ger en helt annan bild, skriver Lars Åberg idagens Sydsvenskan.

Saxat ur artikeln.

”När jag häromåret i Paris intervjuade Sihem Habchi, ledande företrädare för Ni putes ni soumises, rörelsen som växt fram i protest mot kvinnoförtrycket i franska förortsmiljöer, reagerade hon starkt när jag berättade att Ramadan just hade varit i Sverige och i pressen beskrivits som en upplysningsteolog som försvarar det demokratiska samhället:
-”Åh nej! Ramadan är en farlig man. Han är väldigt charmerande och smart och intellektuell. Och sååå islamisk! Han har absolut gehör för europeisk debatt och vet precis hur han ska lägga orden inför en ickemuslimsk publik. Men han pratar med kluven tunga. I hans tal måste man alltid lyssna efter det som vänder sig till det islamiska samhället.”

Endast undantagsvis har fransk kritik av de dubbla budskapen och hans kampanjmaterial till unga muslimer, som uppmanas att inte beblanda sig utanför sin religion, trängt in i den angloamerikanska medievärld som så starkt påverkar våra samtalsämnen.

Rushdieaffären är bortglömd och dagens Rushdies jämförs ofördelaktigt med den man, Ramadan, som skrivit förord till de samlade fatworna från ”den mänskliga bombens teolog”, Yusuf al-Qaradawi, misogyn terrorförespråkare med plattformar hos både al-Jazira och Muslimska brödraskapet. Det är, menar Berman, i synen på judar, våld och kvinnor som det mörknar kring Ramadan. I fransk tv har han förordat ”ett moratorium” för stening av ”otrogna” kvinnor, men inte velat ta avstånd från sharialagarna.

Till dagens svenska debattmysterier hör feministernas tystnad inför denna ideologiska offensiv som vill gömma kvinnorna och halvera deras värde.”

Avslutet på denn artikel är något som jag själv funderat mycket på. Var är FI och Feministas och allt vad de heter? Vad säger de om ”friheten” för sina systrar som bara är värderade till hälften av religionen? Eller är det bara Vita, kristna män som skall bekämpas?

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: