Skolavslutning i kyrkan stoppades.

Läs den raden en gång till. Inte för att en muslim eller någon av annan religion klagade. Nej utan för att en person är ateist. Då stoppas skolavslutning i skolan. VART ÄR SVERIGE PÅ VÄG?

Saxat från DN.

”På Ol-Andersskolan på orten tog det fart när föräldern och ateisten Björn Granlund i fjol reagerade på att prästen hävdade att våren var ”herrens verk” vid skolavslutningen i Lövstabruks kyrka.
Händelsen anmäldes till Diskrimineringsombudsmannen (DO), som kritiserade skolförvaltningen och inskärpte att skolavslutningar ska vara icke-konfessionella.
För att inte få på fingrarna av myndigheten igen frågade skolledningen i år alla föräldrar om psalmer och predikan i kyrkan var ett okej sätt att fira sommarlovets ankomst.
Alla utom en kryssade för ja. Men trots den överväldigande majoriteten blir det hembygdsgården och en psalmbefriad skolavslutning som tar kyrkans plats.
– Enligt DO är det okej att ha avslutning i kyrkan om vi ordnar ett alternativ för dem som inte vill vara med. Men vi tycker att skolavslutningen ska vara en gemensam dag för alla elever, förklarar skolans rektor Rolf Lindberg för Upsala Nya Tidning.Björn Granlund — som var den som kryssade nej — är glad att han nu slipper de religiösa inslagen, men säger:- Att man skickat ut en enkät känns lite olustigt. Mitt förslag är att man först skulle ha en avslutning utan religiösa inslag och sedan en frivillig del i kyrkan. ”

Det är ju en man som inte vill gå in i Kyrkan, skall då alla andra tvingas att avstå?
Vart är vi på väg då politiker och skolledning beter sig så här? Jag anser att Björn Granlund skulle ha stannat hemma med sitt barn om han mår så dåligt av att gå in i en kyrka. Men han ville göra det till en politisk sak. Fundera du på det Hr Granlund om din kamp mot kyrkan gagnar dig eller skadar flertalets traditioner?

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: