Miljöpartister: ”Säpo trakasserar muslimer”

Saxat från Aftonbladet.

”Den svenska säkerhetspolisen trakasserar muslimer, anser två ledande miljöpartister. – Kritiken är helt fel, säger Säpos informationsdirektör Anders Thornberg.
Riksdagsledamoten Mehmet Kaplan och oppositionsborgarrådet i Stockholm, Yvonne Ruwaida skriver på Dagens Nyheters debattsida att Säpos agerande mot muslimer bidrar till att underblåsa islamofobin i Sverige. Som exempel nämns bland annat samarbetes med kommunala bostadsbolag i Göteborg för att hitta blivande och misstänkta terrorister. Enligt artikelförfattarna inriktar sig Säpo på muslimer. – Säpo kan och ska jobba förebyggande, men om de jobbar så här motverkar de nästan sitt syfte. Om de gör så här skapar de ännu mer utanförskap, säger Mehmet Kaplan till TT. Kaplan och Ruwaida föreslår att en parlamentarisk granskningsnämnd för Säpos framtida arbete inrättas. Dessutom vill de upprätta en historisk granskningskommission om säkerhetspolisens bevakning av muslimer.”

Om nu dessa eldsjälar anser detta kan de komma fram med bevis på att det inte är muslimer som har genomfört de stora terrordåden.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: