Utsatt kvinna krävs på ersättning.

Jag ser inte vad felet är i detta? När man ser vad hon har betalt pengarna till?

Ur SvD.

”En vecka efter det att hon fött sitt första barn knivskar mannen henne svårt med flera hugg. Det är några år sedan. Anna hade nyss kommit till Sverige från deras gemensamma hemland i Mellanöstern och talade inte mycket svenska. Båda tillhör en kristen minoritet.
Såväl socialtjänsten i den kommun som de bodde i och Huddinge dit hon flyttade med skyddad identitet fick henne att skriva under överenskommelser. Där villkorades socialtjänstens ersättning mot att hon skulle betala tillbaka summan från kommande skadestånd. Svårt skadad skrev Anna på.” Socialtjänsten visste att hon skulle få skadestånd varför skall då samhället betala henne 2 gånger. Missförstå mig nu inte utan det spelar i detta fall inte någon roll om det är invandrare eller svenskar. Tilldöms man ett skadestånd så är det ersättningen för den skada man lidit. För att reparera skadan är pengar en liten bit på väg.

”Mannen dömdes för mordförsök och Anna fick ett stort skadestånd. Hon fick ersättning för sjukvårds-, läkemedels- och tandvårdskostnader på 11730 kronor, ersättning för sveda och värk på 30000 kronor och kränkningsersättningen var 180000 kronor.”

Här kommer kråksången i det hela hon blir tilldömd skadestånd får pengarna, sedan ..

”Nu är skadeståndet slut. En stor del av pengarna har gått till att betala en advokat i det gamla hemlandet som ska förmå en präst att bevilja en religiös skilsmässa. Så länge hon inte är religiöst skild kan hon inte resa tillbaka till hemlandet med sin son, eftersom mannen då kan hålla kvar honom. Resten av Annas skadestånd har gått till att hjälpa familjen i hemlandet.”

Så skall Sverige betala en utländsk präst då svensk lag gäller i Sverige?
Nej.
Skall vi bry oss om att hon betalt sin familj i det gamla landet?
Nej.

Krav krav krav….och media hänger på med snyft versioner.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: