Antisemitismen i Frankrike ökar.

När tidningarna rapporterar om att Hets mot folkgrupp ökar i andra länder är de lite mer ärliga.
Då talar de indirekt om vilken religion som ligger bakom hoten. Men i Sverige försöker media istället skylla på SD.

Saxat ur DN.

”Under 2006 steg antalet attacker med antisemitiska förtecken markant i Frankrike. Det ökande våldet kan ha utlösts av mordet på en ung judisk man i början av året och Israels krig mot Libanon, sade företrädare för CRIF på måndagen, rapporterar Reuters.

;
CRIF, ett samlingsorgan för judiska organisationer i Frankrike sade att fysiskt våld mot judar steg med nära 46 procent under 2006 till 112 fall mot 77 fall 2005.Antisemitiska ”handlingar” som fysiska påhopp eller skadegörelse, steg med 40 procent från 152 till 213 fall medan antalet hot steg med sju procent. Enligt CRIF kan det ökande våldet ha utlösts av den uppmärksammade kidnappningen av och mordet på en 23-årig judisk man i februari förra året.Även kriget mellan israeliska styrkor och Hizbollah i Libanon under juli-augusti i fjol kan ha lett till att attackerna mot judar ökade i september och oktober, menar CRIF. ”

Länk.

Så beskrivs situationen i Frankrike. Där NF med Le Pen i spetsen har 17,8 % av folkets röst.

I Sverige däremot där SD fick 2,9% i riksdagsvalet ja där är det en självklarhet att det är Svenskar som står för HMF:n.

Saxat ur DN igen.


Markant ökning av hets mot folkgrupp.

Antalet fall av hets mot folkgrupp ökade dramatiskt förra året, visar statistik från Riksåklagaren som TT tagit del av.

– Sverigedemokraternas framgångar kan vara ett av skälen, säger Jerzy Sarnecki, professor i kriminologi vid Stockholms universitet.Brottsmisstankar om hets mot folkgrupp ökade 2006 med 20 procent, från 393 till 470 jämfört med året före. Samtidigt minskade antalet fall som ledde till åtal med 32 procent.- Det finns andra brott som prioriteras högre av rättsväsendet, säger Sven-Erik Alhem på Utvecklingscentrum i Malmö.Bakom den dramatiska ökningen ligger i första hand en ökad benägenhet att anmäla hatbrott och i andra hand en faktiskt ökning, enligt Alhem.Hatbrotten ska enligt lagen vara prioriterade.- Politikerna säger alltid vad som ska prioriteras, men de säger aldrig vad som inte ska prioriteras. I slutändan blir det upp till poliser och åklagare, säger Jerzy Sarnecki.I praktiken hamnar utredningar om hatbrott långt bakom mord, våldtäkt, rån och misshandel.Många fall når inte ens polisens kännedom, enligt Sarnecki.- Alla har inte alltid klart för sig när ett uttalande är brottsligt. Många som utsätts tillhör också utsatta grupper för vilka det inte är högsta prioritet att gå vidare med en polisanmälan, säger han.Han tror att Sverigedemokraternas framgångar påverkat såväl den faktiska brottsligheten som benägenheten att anmäla brott.Sven-Erik Alhem är inne på samma linje.- En ökad polarisering och främlingsfientlighet kan vara en del av förklaringen, säger han.Åklagarmyndigheten har av regeringen fått i uppdrag att lägga särskilt fokus vid motivbilden när det gäller bland annat hatbrott.- Inom rättsväsendet måste vi bli bättre på att få fram motivet bakom ett brott. När polisen tar upp anmälan från en målsägande måste de fråga ”vad tror du själv är motivet till vad som hänt?”, säger Sven-Erik Alhem.Med motivet klarlagt blir det lättare att leda ett eventuellt hatbrott i bevis.Sören Andersson, förbundsordförande för Riksförbundet för sexuellt likaberättigande (RFSL), tycker att polis och åklagare blivit bättre på att identifiera hatbrott.- Att den här brottsligheten ökar beror också på att intoleranta personer grupperat sig i Sverigedemokraterna och Nationaldemokraterna. I de här grupperna finns det personer som tar till hot och våld, säger han.

Robert Holender/TT ”

Lägg märke till skillnaden i beskrivningen i dessa 2 fall? Skall man utläsa något ur HMF ökning i Sverige skall man nog sätta den i paritet mot den Franska. Att det är återigen en viss ”religionsgrupp” som står för hetsen mot folkgrupper. Men som vanligt så tar man in Pajasen och ja jag kallar han pajasen. Jerzy Sarnecki är en statlig idiot som försvarar alla brott av invandrare och hatar det svenska folket. Ronna ”buspojkar”……..

Länk till andra artikel i DN.

Men lägg märke till att ingenstans tar de upp ungdomsrånen eller gängvåldtäckterna utan de är ren rasism från svenskars sida. Men det blir mer och mer en bild av PK idioter som står som strutsar med huvudet i sanden. Man kan bara fråga sig varför?

Sven-Erik Alhem som uttalar sig om SD är en aktiv folkpartist. So no suprise there.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: