Lugna gatan – räddning eller misslyckande?

Jag anser att det är ett misslyckande. Då de representanter för denna och diverse andra av dessa anti-vålds organisationer består enbart av unga invandrar killar som hyllar de våldet de säger sig vara emot. I mina yngre dagar och utgång såg man dessa ”anti-vålds” kämpar ofta hålla fast ”svennen” så att motståndaren kunde sticka eller så de kunde få ett fri slag.

Saxat ur GP.

”Men Strandhälls invändningar har också grund i hennes egen skolgång på Bergsjöskolan:
– Det sista jag behövde som ung skolelev var ytterligare en person som talade till mig i de ”koder” som var väldigt vanliga runt mig.

Annika Strandhäll anser att Lugna Gatan är byggd kring ”gängkulturs-tänket” och ”respektkulturen”. Och att det är en i grunden föraktfull hållning till ungdomarna i förorten att presentera förebilder som är outbildade, ofta också till helt nyligen kriminella.
– Man vill gott men tänker fel, säger Annika Strandhäll. I stället borde kommunen anställa ungdomar som kommer härifrån och som utbildat sig. Det finns många av dem.”

”En majoritet (62 procent) av de 201 personer som utbildades till tunnelbanevärdar under Lugna Gatans fem första år var dömda för något brott. De flesta hade dömts några år innan de blev anställda, och enligt utvärderarna går det inte att visa att det är arbetet i Lugna Gatan som minskat deras benägenhet att begå brott.”

Länk till hela artikeln.

Sedan länken till Lugna gatans syn.

Saxat ur denna artikel.

”När Lugna Gatan startade på Angeredsgymnasiet våren 2005 var OS-boxaren Patrick Bogere en av skolvärdarna. I höstas dömdes han till fängelse i tre år och åtta månader för bland annat försök till grovt rån. Ferenc Boronkay säger att för att få en vinst måste man vara beredd att ibland gå på en nit.
– Nej, det var verkligen inte en felrekrytering. Patrick var en av Sveriges mest lovande boxare och hade massor att ge. Jag tycker att han är en grymt bra kille. Han passar verkligen inte in i det han hamnat i. Men det kan hända vem som helst som är uppvuxen här ute.”

Sedan i samma andetag svarar Ferenc Boronkay på frågan om vad de gör när de ser knarkförsäljning.

– Vi kan inte vara några angivare. Polisen har sin roll. Det handlar om förtroende. En organisation vill inte dra på sig stämpeln golare, svarar Boronkay.

Detta resonemnag visar bara att detta är ett legitimt sätt att lura folket på pengar.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: