Uteslutning splittrar LO-förbunden.

SD är nog fackens stora problem. Hur kan facken säga sig vara till för medlemarna när man utesluter dem som SAP pekat ut som IG?
I riksdagsvalet i höstas fick Sverigedemokraterna 2,9 procent av rösterna och etablerade sig samtidigt i mängder av fullmäktigeförsamlingar runt om i landet.
Saxat ur Sydsvenskan.

Det har ställt fackförbundens hantering av sd-medlemmar på sin spets. Kan ett fackförbund utesluta personer för att de är aktiva i ett politiskt parti som lockat över 160000 väljare?

Absolut! säger Transport som fortsatt sin hårda linje. Det jag ifrågasätter här är att Transport bestämmer vad som är rätt eller fel i politiken. Har Transport läst partiprogrammet?

Mats Kjellman själv blev lite av lokalkändis när han i höstas fick ett av Sverigedemokraternas tre mandat i Kristianstad. Han har varit medlem i Transport i tolv år och i partiet i tre.

Uteslutningen nu ser han som en direkt följd av sd-framgångarna i valet.
– Jag har haft blågula åsikter alltid. Det har inte varit några problem förrän nu.

Nu när SAP känner sig hotade av det nya arbetarpartiet.Kärnan i hela resonemanget är nog som Jimmie Åkesson säger. Men det är ett hot för att folk inte skall våga organisera sig politiskt idag. Vad de säger är -Är du inte med PK eliten fördärvar vi din framtid.

Länken.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: