Mauricio Rojas kanske skulle tala om detta för Hans Lindström?

Rubriken I som möter mig på Expressens fjärde sida idag den 28/9-06.

Sd är inte högerextremister och inte invandringsfientliga.
Det är kränkande att beskriva sverigedemokraternas väljare som obotliga rasister.

Detta skriver Mauricio Rojas i dagens Expressen. Jag tycker att det säger mer än Hans Lindströms alla artiklar sammanlagt.

Jag tar mig friheten att saxa ur denna artikel.

”Många verkar vara djupt förvånade över Sverigedemokraternas (Sd) framgångar, som om det plötsligt hände något helt oväntat som inte kunde inträffa i Sverige. Det tyder på mycket dålig insikt i de stämningar som länge funnits i det svenska samhället trots att många har varnat för just detta.”

”På ett snarast kränkande sätt har Sd:s väljare beskrivits som mindre värda, halvidioter som inte förstår någonting, obotliga rasister fyllda av hatkänslor. Detta är ett föga rättvist synsätt som bara manar fram en ännu starkare reaktion mot ”etablissemanget”.”

”Sd är i själva verket ett populistiskt vänsternationalistiskt parti med en restaurering av ett etniskt homogent folkhem som bärande vision. Det är inte de fria marknadskrafterna eller den kallhamrade kapitalismen som är deras dröm, utan en gemenskap baserad på likhet och djup samhörighet, en varm och solidarisk familjekänsla av den typ som på sin tid kunde mobiliseras av en Per Albin Hansson och socialdemokratin.”

”Begrepp som nazister eller rasister är också felaktiga vad gäller sd, vilket seriösa forskare som Heléne Lööw har påpekat. ”

”Utan att förneka det mest självklara, att det är i Sverige och utifrån svenska förutsättningar denna mångfald ska byggas. Om en växande andel ”etniska svenskar” ser i mångfalden och invandringen ett förnekande i stället för en positiv utveckling av deras historia och kulturarv då har Sverigedemokraterna framtiden för sig.”

Som jag ser det är detta ett bekräftande av Mauricio Rojas att SD är ett etablerat parti och de andra är tvunga att inse verkligheten.

Mauricio Rojas visar vägen.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: