Sverige som demokrati…….Gäller inte alla.

Jag slutar snart att bli förundrad. Nu efter valet som varit börjar kritiska röster höjas i Partiledningarna. Sd , nu skall de ta debatten minsan. Nu skall de se över antalet stolar i nämder så att de inte kan få inflytande någonstans. Det får mig att undra hur snabbt fall inte fasaden om Sverige som ett demokratiskt land.

Först denna fråga om Partiestöd. Alla partier som passerar 2,6 procent får de. 33000 kronor, sedna är det ytteligare 33000 för varje 10 del efter det.

Marita Ulvskog kommentar saxat ur SvD.

– Vi har de regler vi har. Men jag tycker att man kanske borde diskutera partistödet, säger social-demokraternas partisekreterare Marita Ulvskog.

Sven Otto Littorin är om möjligtvis ännu mer frånvarande i sina kommentarer.

– På lokal nivå måste vi kräva att de faktiskt tar ansvar för sina åsikter. De ska inte segla på en räkmacka genom politiken, säger han.Hittills har ”alla försökt undvika dem lite till mans” säger Sven Otto Littorin.

Jag vill veta vad han klassar som räkmacka?? Att bli utsatt för hot och misshandel. Bojkottad av hela makteliten för att man för fram folkets åsikter? Varför stoppade moderaterna förfrågan om att skattebetalarnas förening skulle kolla upp vad nuvarande flykting politik kostar?

Sven Olle Littorin är en fjant.

De enda partiet som inte lagt några förbud är MP. Vilket hedrar deras demokratiska ådra.
Resten av de etablerade partierna borde stryka demokrati ur sina programm.

Sista saxningen i denna soppa är ur SvD med.

Men kommunstyrelsens ordförande Ilmar Reepalu (s) lovar att inte sätta sig i en situation där sd har utslagsröst. Istället kan antalet ledamöter i nämnderna få ett antal som gör att partiet inte får en sådan roll.– Men det gör vi inte för att slippa sd utan för att få en effektiv organisation.

Läs själva och förundras över demokratins förespråkares inställning till demokrati.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: