Lite små notiser. Tjuvaktiga politiker, mångkultur, samt demokrati.

Samlat allt i dag med små sammanfattningar. Vart är vi på väg i västerlandet ? Vart skall Sverige styra sin skuta?

Oslo kommun är på väg att förbjuda ansiktsslöjor, burka och niqab, i stadens skolor.Förbudet väntas träda i kraft efter sommarlovet.
http://www.gp.se/gp/jsp/Crosslink.jsp?d=380&a=282488

Rånare hittade sitt offer på nätet
Flickan bestämde träff med en tjej som lovade att hon skulle få tillbaka sin stulna jacka. Men löftet uppfylldes inte. I stället blev offret misshandlad och rånad av ett ungdomsgäng.
http://www.gp.se/gp/jsp/Crosslink.jsp?d=113&a=282504

Ingen av de anklagade har hittills medgivit att de ropat judesvin och bögjävel, något som den misshandlade mannen säger att de gjorde. Han vet dock inte vem.Killen som tar på sig skulden säger att inte gillar judar eftersom de inte är snälla mot araber, rapporterar Sydsvenskans reporter Kalle Kniivilä från rättegången. Rättegången pågår under hela onsdagen. http://sydsvenskan.se/skane/burlov/article167247.ece

En genomgång Sveriges Radios Ekoredaktion gjort visar att vänsterpartiet har flest kandidater med skulder. Av partiets samtliga kandidater till riksdagsvalet är 35 personer, eller 5 procent, skyldiga sammanlagt 3,2 miljoner kronor. Det rör sig mest om obetalda skatter, studiestöd eller underhållsstöd.- Den enda förklaring som man ser omedelbart är väl att våra kandidater har lägre genomsnittslön och inkomst, och det är vanligare bland låginkomsttagare med skulder av olika slag, säger Mats Einarsson i partiets verkställande utskott till Ekot.Folkpartiet ligger näst högst med 24 riksdagskandidater som är skyldiga 2,3 miljoner. De andra riksdagspartierna har mellan nio och 16 kandidater som är registrerade hos kronofogden.
http://www.svd.se/dynamiskt/inrikes/did_13009564.asp

Miljöpartist stryks från vallista
Miljöpartisten Bernt Eklund från Hagfors stryks från partiets riksdagslista.Eklunds åsikter i olika frågor har retat gallfeber på partikamraterna i Värmland.Partiets regionsstyrelse i Värmland var enig efter onsdagskvällens möte – den mannen kan vi omöjligt ha kvar.Eklund står på nionde plats på Värmlandslistan och har i praktiken ingen chans att komma in i riksdagen. Men de åsikter han fört fram i en annons i en lokaltidning har minst sagt upprört partifolket i Värmland.Han säger nej till invandring, nej till flerbarnstillägg och han vill skjuta fler vargar. Det är några tankar från Eklunds sida.- Hans åsikter strider helt mot vårt partiprogram och partiets grundprinciper. Det är ett allvarligt övertramp. Om jag utgår bara från annonsen ser jag bara den som grund för uteslutning ur partiet. Men jag tycker att han ska få en chans att dra sig tillbaka själv, säger Leif Björnlod, miljöpartiets enda riksdagsledamot från Värmland till TT.Invandringsstoppet motiverar Eklund, enligt Björnlod, av miljöskäl.- Människorna i väst lever på en nivå som är tär på miljön genom vårt sätt att konsumera. Skulle vi ta hit människor från tredje världen skulle det innebära ytterligare påfrestningar, säger Björnlod.

http://www.svd.se/dynamiskt/inrikes/did_13005281.asp

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: