Var är alla dessa demokratiska muslimer då?

Varför ser vi inte dem demonstrera mot bomber och terror?
Varför skriker de inte ut sit förakt mot dem som halshugger folk och gör videos av de?

Läs artikel på Aftonbladets ledar sidor.
http://www.aftonbladet.se/vss/ledare/story/0,2789,832614,00.html

Lite brott stycke ur ledaren.

En ung man i Göteborg propagerar för att muslimer endast ska umgås med troende muslimer. De unga muslimerna följer de wahhabitiska shejkernas råd från Saudiarabien via internet. Det är skrämmande att fanatiska grupper utnyttjar den nya tekniken för att sprida sitt intoleranta budskap. Muslimer som försöker föra en debatt om hur de ska förhålla sig till det svenska samhället blir förhindrade av dessa fanatiker.

Ett tydligt exempel på ett sådant försök att sabotera en debatt upplevde jag i april när Västerorts socialdemokratiska kvinnoklubb ordnade en diskussionskväll i den turkiska lokalen i Tensta. Författaren och journalisten Anna-Lena Lodenius var inbjuden för att tala om extrema grupper och vad som händer efter Muhammedkarikatyrerna. Anna-Lena Lodenius blev avbruten mitt i sitt anförande av en ung man från Nordafrika som högt deklarerade att alla som säger ett negativt ord om Allah och profeten Muhammed skall mördas. Han hade inga problem att själv utföra morden om det behövdes.

Här kommer det som jag har lite svårt at smälta.

Alla andra muslimer i lokalen blev fullständigt rasande och diskussionens vågor gick höga. Några av tjejerna blev så skrämda att de lämnade lokalen. Men ordföranden för den muslimska kulturföreningen gjorde klart för den unge mannen att han inte kunde betraktas som god muslim om han tog sig rätten att ta en annan människas liv. (Gäller det även kuffar?)

Det som kom fram i Uppdrag granskning var inget nytt för oss muslimer. Ändå var det viktigt att ett svenskt tv-program behandlade ämnet. Varför har då alla dessa demokratiska muslimer skrikit i högan sky innan då?

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: